הארץחמש הפיצות המשובחות של הקיץ - מוסף הארץ, יום שישי 01/08/03

מאת נירה רוסו

"אני נותן לזה ציון 10", אמר רום שני בן ה-11 בלהט הטעימות והדירוגים, ולא ידע שהוא מצטט שורת מחץ שכבר הפכה לקאלט מן הסרט האלמותי שעל שמו קרויה הפיצרייה. הרגע שבו ג'וליה רוברטס, אנאבת גיש ולילי טיילור מתחבקות עם הטבחית השמנמונת אל מול ה"I give it a perfect ten". רוצו לבלוקבסטר אם ביליתם במאדים או שעוד לא נולדתם כאשר "מיסטיק פיצה" הוקרן.

ל"מיסטיק פיצה" יש חסידים שטוענים שהיא הטובה ביותר בארץ. מוני, המוח שמאחורי הבצקים של המיסטיק, מייצר שלושה עוביים של בצק, שלושתם מצוינים. התיבול עז ומורכב, ויש גם לחם שום ותבלינים, ופיצות אישיות על בצק עבה ותפוח. ולשם שינוי, כאן אפשר בהחלט לקחת הביתה, ומומלץ לנסוע לגבעתיים לצורך ההתנסות. יש גם טיפ מהטבח ("אבל אל תגידו שאני אמרתי"): אפשר להקפיא פיצה בעודה חמה ומבעבעת, ואז לחמם בתנור לוהט, כשרוצים. וזה עדיף על פני פיצה שהמתינה שעות בטמפרטורת החדר וחוממה מחדש. הפנמנו.